Curs de Ayurveda

o prezentare moderna a cunoasterii traditionale supra vietii

AMN ROMANIA

AYUS GRUP

Conferinte de deschidere ale Cursului de Ayurveda o introducere in domeniul Stiintei milenare traditionale a vietii - Ayurveda

Sistemul tradiţional Ayurveda oferă tuturor informaţii practice esenţiale despre modul sănătos de alimentaţie, despre modul înţelept de studiu, despre odihna care este necesară pentru a ne păstra starea de echilibru şi de sănătate. Actualmente, modul în care majoritatea oamenilor trăiesc reprezintă o alcătuire mai mult sau mai puţin explicită de cunoştinţe eterogene, care sunt preluate din familii sau din societate. La o analiză atentă putem constata că multe dintre aspectele preluate din familie sau din mediul social sunt eronate şi cu toate acestea ele alcătuiesc modul actual de viaţă al majorităţii oamenilor din prezent. În această direcţie Ayurveda ne poate ajuta enorm ca să învăţăm cum să acţionăm într-un mod înţelept în ceea ce priveşte cunoaşterea propriei noastre fiinţe şi totodată ne permite să dobândim o perspectivă superioară, înţeleaptă, asupra vieţii şi astfel să ne îmbunătăţim considerabil calitatea vieţii.

FORMULAR DE INSCRIERE

 Dupa completare, formularul de inscriere se va scana si se va trimite pe una dintre cele doua adrese de email mentionate in antetul formularului, conform precizarilor de la punctul 16.

Pentru inscriere se va folosi unul dintre cele doua conturi indicate la punctul nr. 16 din formular, in conformitate cu precizarile date.

Conferinte de deschidere ale cursului de Ayurveda

AYURVEDA

Din zorii civilizatiei, sistemul traditional AYURVEDA a acordat prioritate sanatatii. Pentru practicienii ayurvedici din timpurile stravechi regulile de sanatate au devenit o parte integranta a vietii lor spirituale. Tocmai de aceea, in lucrarile traditionale ayurvedice exista felurite descrieri ale metodelor practice prin care ne putem asigura un mod de viata sanatos. In aceste scrieri se precizeaza in detaliu cum sa traiesti sanatos si cum sa procedezi pentru ca sa iti mentii sanatatea.  

Scopul principal al cunoasterii traditionale indiene asupra vietii - AYURVEDA - este pastrarea sanatatii celor sanatosi si eliminarea bolilor celor bolnavi. In prezent natura umana tinde sa devina din ce in ce acaparata de mirajul simturilor. Fiecare om isi doreste fericirea, dar baza reala a fericirii este sanatatea, insa extrem de putini sunt cu adevarat interesati de aceasta. Oamenii acorda corpului lor un interes mai mare doar atunci cand se imbolnavesc si dupa aceea merg la doctor. Adeseori ei ii cer medicului sa le dea remedii care le poata suspenda simptomele bolii instantaneu cat mai repede, fara a fi interesati de vindecarea reala si profunda.

Datorita acestui constant dezinteres pentru sanatatea reala, marea majoritate a oamenilor nu au o imunitate suficienta pentru a lupta cu bolile, iar vitalitatea lor scade pe zi ce trece. Cel mai adesea oamenii se imbolnavesc din cauze obisnuite si care, cele mai multe dintre ele, sunt evitabile. Cand cineva merge la spital, el gaseste acolo cativa oameni sau chiar o multime de pacienti care sunt internati, si atunci el trebuie sa cheltuiasca multi bani pentru tratament. De asemenea, in fiecare zi apar noi medicamente pe piata. Apar noi si noi reclame la medicamente si astfel omul ajunge sa cheltuiasca din ce in ce mai multi bani pe medicamente.

Totusi, in mod aparent paradoxal, cu toate noile facilitati medicale si in ciuda aparitiei de noi si noi medicamente foarte puternice, pentru om nu este inca posibil sa stopeze bolile sau sa stabilizeze starea de sanatatea. Aceasta deoarece oamenii devin din ce in ce mai indiferenti la sanatatea lor. Bineinteles ca pentru a trata o boala este esential sa facem un tratament adecvat si in acest scop sa folosim remedii eficiente, dar daca ne preocupam si de masurile profilactice naturale si de educatia adecvata pentru sanatate, astfel ca boala respectiva sa poata sa nu mai apara, numarul celor bolnavi va continua sa creasca.            

De fapt, ceea ce este foarte necesar astazi este sa cream conditii astfel ca societatea umana sa aiba din ce in ce mai putin nevoie de medicamente. Acest obiectiv poate fi realizat numai daca oamenii vor acorda mai multa importanta sanatatii lor decat sa "invite" boala in corpul lor si apoi sa depinda de medicamente. Oamenii trebuie sa urmareasca sa fie activi, alerti si mai ales interesati pentru a-si mentine starea de sanatate.

In calitatea ei de stiinta a vietii, AYURVEDA ne invata ca a stii cum sa iti mentii sanatatea este o necesitate vitala pentru fiecare. O asemenea cunoastere, cum este cunoasterea traditionala ayurvedica, este foarte valoroasa. Insa nu doar cunoasterea este esentiala, ci de fiecare data cand invatam ceva practic despre cum sa ne pastram sanatatea, este esential sa si aplicam aceasta cunoastere. Realizand importanta sanatatii si aplicand ceea ce invatam din aceasta stiinta milenara, ne putem mentine sanatatea. Acest tip de inclinatie de a folosi toate cunostintele disponibile pentru a ne mentine sanatatea vine din interior, deoarece ele rezulta dintr-o obisnuinta naturala.  

Trebuie sa realizam ca a avea un corp sanatos este una din cele mai mari realizari ale vietii noastre si ca succesul in viata depinde de sanatatea noastra. A ne mentine sanatosi este o mare realizare individuala si a ne imbolnavi este cel mai mare neajuns, deoarece bolile distrug sanatatea si bunastarea omului.

Cursul de Ayurveda se desfasoara saptamanal, avand o durata medie de desfasurare de 2 ore jumatatea pana la 3 ore.

Cursurile de Ayurveda sunt sustinute de lectori din cadrul Asociatiei Nationale pentru promovarea Medicinelor neconventionale.

Abordarea studiului sistemului Ayurveda este realizata intr-o maniera originala, unica, ce ofera participantilor dobandirea unor cunostinte si comptente individuale valoroase, atat pentru modelarea individuale si pentru dezvoltarea personala, cat si pentru completarea competentelor profesionale, printr-o serie de aptitudini noi si valoroase.